Ezaugarri fitxa

P.Th. Ducourrauren terminologia

Izen zientifikoa: Engraulis encrasicholus Clupea encrasicholus
Frantsesezko izena: Anchois vulgaire
Sailkapena:
Beste izenak:

 

Gaurko terminologia

Izen zientifikoa: Engraulis encrasicolus
Frantsesezko izena: Anchois commun
Euskarazko izena: Antxoa arrunta, Bokarta arrunta

Eskuizkribuaren transkripzioa

Izena / Sailkapena

Arrain hezurduna, abdominalak – Risso, III, 454, 364. zkia
Engraulis encrasicholus Cuv. anchois vulgaire
D107-16 ?
Clupea encrasicholus Darracq 68. zkia Blainvile

Xehetasunak

A uzkia
Ahoa zabalik – Brankiak
C
D bizkar-hegal 1 – 2 bular-hegal – uzkia
Hegalak
Bizkarreko 1 – bularreko 2 -> 3
ABCD neurri naturaleko antxoa
B azpitik ikusia ahoa handi zabalik
CD soslaia ahoa bortizki zabalik

Deskribapena

Gorputz ia borobildua
Badira 0m10 luzaerakoak

Oharrak

Biarritz 1867ko otsailaren 20a
Dq. Jaunak ikusitako marrazkiak
Antoa Biarritzen otsailetik martxora arte hartzen da sardina gaztearekin. Halere, badirudi ez dela hemendik joaten, ezen 1868ko azaroaren 15ean hainbat antxoa saski hartu ziren kostaldean.
1867ko otsailaren 27a
Antxoarekin batera maiz « coulaquine »-a harrapatzen da, zapalagoa eta sardina txiki baten burua duena, antxoa aldiz borobilagoa delarik eta gaineko masaila azpikoa baino luzeago eta lodiagoa duelarik.